Ali Şemhani: Lübnan’da kargaşa halk ve hükümetin uyanıklığı ile yenilgiye uğradı

  • 18 Kasım 2019
  • 668 kez görüntülendi.
Ali Şemhani: Lübnan’da kargaşa halk ve hükümetin uyanıklığı ile yenilgiye uğradı

İran ulusal güvenlik yüksek konseyi sekreteri yaptığı açıklamada, kargaşa çıkarma stratejisi Lübnan halkı ve hükümetinin uyanıklığı ile yenilgiye uğradığını söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre “İran ulusal güvenlik yüksek konseyi sekreteri Ali Şemhani bugün Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreter yardımcısı Şeyh Naim Kasım ile Tahran’da yaptığı görüşmede Lübnan’daki son gelişmelere işaretle, “Amerika ve Siyonist rejimin güvensizlik oluşturan piyonu olan IŞİD’ın dağılması ardından sulta düzeni bölgede yeni krizler oluşturmaya çalışıyor” dedi.
Şemhani Lübnan Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın tedbirlerini överek, bu hareketin bölge ve Lübnan’da istikrar odağı ve güvenlik oluşturan hareket olduğunu belirtti.
Ali Şemhani ayrıca İran’ın Siyonist rejim tehditlerine karşı kapsamlı desteklerinin devam edeceğini de vurguladı.
Görüşmede Şeyh Naim Kasım da, İran İslam Cumhuriyetinin Siyonist rejim ile mücadelede en ön safta bulunan unsurlara verdiği karşılıksız desteklere teşekkür ederek, Lübnan Hizbullah’ının İran halkının Amerika’nın benzersiz baskılarına ve tehditlerine karşı direnişinden ilham alarak, Siyonist rejimin bölgede tehlikeli hedeflerine ulaşmasına izin vermeyeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.