Alman milletvekillerine İncirlik’e gitme izni

  • 04 Eylül 2016
  • 974 kez görüntülendi.
Alman milletvekillerine İncirlik’e gitme izni

Türkiye hükümeti Alman milletvekillerinin İncirlik hava üssünü ziyaret etmelerine izin verdi.

Alman milletvekillerin İncirlik üssünü ziyaretlerinin, gelecek hafta Türkiye’nin Almanya’daki yeni büyükelçisinin atanmasından önce gerçekleşmesi bekleniyor.

Habere göre, bu ziyaretin Almanya ve Türkiye arasında, İncirlik üssüne yapılması istenen ziyaretin izin verilmemesinden dolayı iki ülke ilişkilerinde yaşanan gerginliğin son bulmasına neden olacağı bekleniyor.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) savunma politikaları sözcüsü Rainer Arnold, Frankfurter Rundschau gazetesine verdiği demeçte Savunma Bakanlığı yetkililerinin planladıkları İncirlik ziyaretiyle ilgili bir değişiklik bulunmadığını kaydetti. Arnold “4 Ekim’de Türkiye’ye seyahat etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Alman milletvekilleri, Türkiye’nin İncirlik üssüne ziyaret edilmesine izin vermemesi halinde Almanya’nın İncirlik’deki uçaklarını ve askerlerini çekeceği tehdidinde bulunmuşlardı.

İncirlik üssünde Alman ordusuna ait 6 adet Tornado tipi keşif uçağı, bir yakıt ikmal uçağı ve 200’den fazla Alman askeri bulunuyor.

(Almanya Başbakanı Angela Merkel cuma günü, RTL televizyonuna yaptığı açıklamada, hükümetinin Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için Federal Meclis’in Ermeni soykırımı kararına mesafe koyacağı iddialarını yalanlamıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Federal Meclisi’nin Ermeni soykırım tasarısını kabul etmesinin ardından yaptığı açıklamada Almanya’nın İncirlik ziyaretinin bundan sonra atılacak adımlara bağlı olduğunu kaydetmişti.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.