Almanya dışişleri bakanından ABD-Suudi silah anlaşmasına eleştiri

  • 30 Mayıs 2017
  • 1.183 kez görüntülendi.
Almanya dışişleri bakanından ABD-Suudi silah anlaşmasına eleştiri

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ABD’ye yönelik eleştirel sözlerinin ardından, Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’den sert açıklamalar geldi. Amerika ile Arabistan arasındaki silah anlaşmasını eleştiren Gabriel, Amerika’nın yanlış bir yolda ilerlediğini bildirdi.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Gabriel, Donald Trump liderliğindeki ABD yönetimini Batı’yı zayıflatmakla suçlayarak, ABD’nin dünya sahnesinden eksildiğini savundu.
Gabriel bugün Berlin’de katıldığı bir etkinlikte, ABD’nin bu siyasetine karşı koymayanların suça ortak olmuş olacaklarını belirterek, önemli bir ülke olarak ABD’nin dünya sahnesinden eksildiğini kaydetti.

Gabriel, Trump yönetiminin iklim ve silah ihracat politikalarına atıfla, “Amerikan yönetiminin dar görüşlü politikaları Avrupa Birliği’nin çıkarlarına tezat oluşturmaktadır. Bunun sonucu Batı küçülmüş, en azından zayıflamıştır” diye konuştu. Almanya Dışişleri Bakanı, Avrupalılar olarak iklimin korunması, silahların azaltılması ve dini fanatizme karşı daha güçlü bir savaş vermeleri gerektiğini belirterek, aksi takdirde Ortadoğu ve Afrika’da istikrarsızlığın daha da artacağı uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.