Almanya İran büyükelçisini dışişleri bakanlığına çağırdı

  • 29 Ekim 2022
  • 147 kez görüntülendi.
Almanya İran büyükelçisini dışişleri bakanlığına çağırdı

Almanya Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, İran’ın Berlin büyükelçisinin Almanya Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını duyurdu.

İRNA’ya göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrea Sasse, “Almanya, İran büyükelçisini istişare ve Almanya büyükelçisinin Tahran’da dışişleri bakanlığına  çağrılmasına benzer bir girişimde bulunmak için çağrıldı” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bageri, Almanya Dışişleri Bakanı’nın İran’ın iç durumuna yönelik müdahaleci tutumlarının ardından Perşembe günü Almanya’nın Tahran Büyükelçisi Hans Edo Motsel’i Dışişleri Bakanlığı’na çağırmıştı.

İran dışişleri bakanının yardımcısı, Alman büyükelçisine, bazı Alman yetkililerin İran’da ayaklanmaları kışkırtma ve yasaları çiğneme yönündeki açıklamalarına atıfta bulunarak, bu tür sorumsuz tutumları uluslararası hukukun kural ve ilkelerine aykırı  nitelendirdi ve bu tutumun, iki ülke arasındaki uzun süreli ilişkiler geleneğini kabul edilemez olarak nitelendirdi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin barışçıl toplanma hakkı da dahil olmak üzere insan haklarına saygı gösterme taahhüdünü vurgulayan Bageri, bazı Batılı ülkelerin yasadışı müdahalesini barışçıl toplantılara şiddet oluşturmak için bir faktör olarak gördü ve ”Şiddet ve kanunsuzluk, yalnızca barışçıl topluluk hakkıyla çelişmez, aynı zamanda bireysel vatandaşların kamu düzenini ve güvenliğini de bozar.” dedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.