Almanya, Türkiye’deki temsilciliklerini kapattı

  • 18 Mart 2016
  • 836 kez görüntülendi.
Almanya, Türkiye’deki temsilciliklerini kapattı

Almanya’nın Ankara’daki büyükelçiliÄŸi, vatandaÅŸlarına terör uyarısı yaparak Büyükelçilik, Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu ve Alman Lisesi’nin kapatıldığını açıkladı.

Almanya DışiÅŸleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Berlin’de yaptığı açıklamada, Türkiye’deki Alman temsilciliklerinin somut terör tehdidi nedeniyle kapatıldığını açıkladı. Steinmeier, “Dün akÅŸam güvenlik birimlerimize, Türkiye’deki Alman temsilciliklerine karşı terörist saldırı hazırlığı içinde bulunulduÄŸuna dair çok somut ve ciddiye alınması gereken bazı iÅŸaretler ulaÅŸtı” açıklaması yaptı.

Bunun üzerine Ankara’daki Büyükelçilik, Ä°stanbul’daki BaÅŸkonsolosluk ve her iki kentteki Alman okullarının kapatılması kararı aldığını belirten Steinmeier, “Bu gerekli bir önlemdi. Çünkü Alman vatandaÅŸları ve bu temsilciliklerde çalışıp öğrenim gören insanların korunması ÅŸu an öncelik taşımak zorundadır” dedi. Alman kuruluÅŸlarında güvenlik önlemlerinin de artırılacağı açıklandı.

Almanya’nın Ankara’daki BüyükelçiliÄŸi, Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu, Ä°stanbul’daki Goethe Enstitüsü, Ä°stanbul’daki Alman Lisesi ve Ankara’daki büyükelçiliÄŸe baÄŸlı Ernst-Reuter Okulu ve yuvası dün kapatıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.