Almanya ve Cezayir’de Kudüs’e destek gösterisi

  • 17 Aralık 2017
  • 1.117 kez görüntülendi.
Almanya ve Cezayir’de Kudüs’e destek gösterisi

Almanya’nın Frankfurt kentinde yüzlerce kişi, ABD başkanı Trump’ın, Kudus’ü terör rejimi İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanımasını kınadılar.

Göstericiler, Amerika ve ırkçı İsrail rejimi aleyhinde dövizler taşırlarken, Filistin ve Kudüs’e de sahip çıktıklarını bildiren slogan attılar.

Bu arada benzeri bir gösteri de Cezayir’in başkentinde bir stadyumda düzenlendi.

Binlerce kişinin katıldığı protesto gösterisinde, Filistin ve Kudüs’ün yalnız olmadığına vurgu yapıldı ve Amerikan başkanının  kararı kınandı.

(Öte yandan Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Koalisyonu Başkanı Dr. Hemmam Said, Mescidi Aksa ve Filistin’i savunmanın bütün ümmetin sorumluluğunda olduğunu belirterek, ümmetin Kudüs topraklarında cihad edip onu kurtarması gerektiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezine röportaj veren Said, “Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin bütün ümmetin mülküdür. Malezyalı birinin bir Mısırlı, Ürdünlü ve Filistinli kadar bu topraklarda hakkı vardır. Dolayısıyla Mescidi Aksa ve Filistin’i savunmak yeryüzünde yaşayan her Müslümanın boynunda bir sorumluluktur” dedi.

Aynı zamanda diasporadaki Filistinli Âlimler Heyeti’nin Şura Meclisi Başkan Yardımcısı da olan Said, Filistin’i özgürleştirmenin ümmetin üzerine vacip olduğunu belirterek, Filistin topraklarında cihad etme ve bu toprakları işgalden kurtarmayı bir yandan farzı ayn, diğer yandan farzı kifaye olarak niteleyebileceklerini ifade etti.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.