Almanya ve İspanya’da protesto eylemleri düzenlendi

  • 14 Kasım 2022
  • 160 kez görüntülendi.
Almanya ve İspanya’da protesto eylemleri düzenlendi

Almanya’nın başkenti Berlin’de sokaklara dökülen binlerce kişi, hayat pahalılığı krizini protesto ederken zenginlerden daha yüksek vergiler alınmasını istedi.

Sosyal Demokratlar-Yeşiller-Hür Demokratlar hükümetine yönelik protestolar artıyor. Berlin’de dün sokaklara dökülen binlerce kişi, hayat pahalılığı krizini protesto ederken zenginlerden daha yüksek vergiler alınmasını istedi.
Rusya yaptırımlarının körüklediği enerji krizi ve yüksek enflasyon sarmalındaki Almanya’da hükümeti protesto gösterileri tırmanıyor.
Alman başkentinde sol örgütler, destekçilerini sokaklara çıkmaya ve hükümetten artan enerji, gıda ve kira fiyatlarını düşürmek için harekete geçmesini talep etmeye çağırdı. Cumartesi günü Berlin’de sokaklara dökülen binlerce kişi, hayat pahalılığı krizini protesto ederken zenginlerden daha yüksek vergiler alınmasını istedi.

İspanya’nın başkenti Madrid’de de binlerce sağlık çalışanı, sağlık sektörünün özelleştirilmesini, personel eksikliğini ve ağır çalışma şartlarını protesto etti.

Madrid merkezindeki Cibeles Meydanı’na dört koldan giren göstericiler, “Madrid, halk sağlığı için ayağa kalkıyor” yazılı pankart taşıdı.

Madrid’de iki haftadır grevde olan doktorlar ve diğer sağlık çalışanları, özerk yönetimin yürürlüğe soktuğu ve bazı kliniklerin kapatılıp yeni acil servislerin açıldığı sağlık sistemindeki değişikliğin bir an önce kaldırılmasını istiyor.

Kamusal sağlık hizmetinin özelleştirildiğini, yeterli personel olmadığını ve çalışma şartlarının daha da ağırlaştırıldığını savunan sağlık sektörüne bağlı sol görüşlü sendikalar, aile doktorları ve ilk muayene doktorlarının hastalarına yetişemediğini, kalitesiz hizmet verildiğini belirtiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.