Almanya ve İsveç’ten ABD’ye nükleer anlaşma tepkisi

  • 12 Haziran 2019
  • 1.519 kez görüntülendi.
Almanya ve İsveç’ten ABD’ye nükleer anlaşma tepkisi

Almanya dışişleri bakanı Heiko Maas ve İsveç dışişleri bakanı Margot Wallström, dün Stocholm’da yaptıkları görüşmede, Amerika’nın nükleer anlaşma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı’ndan çıkışını, yıkıcı ve zarar verici bir girişim olarak değerlendirdiler.

Almanya dışişleri bakanı Mass, nükleer anlaşmanın bozulmasının bu uluslararası anlaşmanın taraflarından hiç birinin yararına olmayacağını söyledi.

İsveç dışişleri bakanı da, Amerika’nın  nükleer anlaşmadan çıkmasını yıkıcı bir girişim nitelerken, Amerika’nın bu girişiminin anlaşmayı tehlikeye attığını  ve aynı zamanda dünya genelinde sorunların müzakere yoluyla halledilmesi sürecini de baltaladığını söyledi.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs 2018 tarihinde İran ve 5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmadan çıktığını ilan ederken aynı zamanda İran’a yönelik askıya alınan yaptırımların yenileriyle birlikte tekrar yürürlüğe geçirileceğini bildirmiş, bu durum dünya genelinde ve hatta Amerika içinde tepkilere neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.