Almanya’da G20 oturumu sona erdi

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.020 kez görüntülendi.
Almanya’da G20 oturumu sona erdi

Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen G20 oturumu yayınlanan kapanış bildirisiyle sona erdi.

G20 Liderler Zirvesi’nde yayımlanan terörle mücadele bildirisinde, G20 liderlerinin dünya çapındaki terörist saldırıları ÅŸiddetle kınadığı, terörizme ve finansmanına karşı mücadelede iÅŸbirliÄŸi mesajı verdikleri bildirildi.

Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nde, G20 liderlerinin terörle mücadele konusunda ortak görüşlerini yansıtan 21 maddelik bildiri yayımlandı. Liderler terörle daha etkili mücadeleye dönük yeni adımlar belirlese de, iklim ve ticaret konularında henüz uzlaÅŸma saÄŸlayamadı.

Bildiride, genel olarak terörle mücadelede uluslararası taahhütlerin uygulanması ve işbirliğinin geliştirilmesi, terörün finansmanına karşı mücadele ve terörizme müsait radikalleşmeye ve terörist amaçlarla internet kullanmaya karşı mücadele konuları yer aldı.

G20 liderlerinin tüm dünya çapındaki terörist saldırıları ÅŸiddetle kınadığı, terörizme ve finansmanına karşı mücadelede birleÅŸtikleri vurgulanan bildiride, “Bu vahÅŸi eylemler, güvenliÄŸimizi artırmak ve vatandaÅŸlarımızı korumak için iÅŸbirliÄŸi yapma kararlılığımızı güçlendirdi. Terörizm, savaşılması gereken küresel bir felaket ve terörün güvenli limanları dünyanın her yerinde ortadan kaldırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bildiride, liderlerin terörle mücadele konusundaki tüm önlemlerin, Birleşmiş Milletler (BM) tüzüğüne ve uluslararası insan hakları hukuku da dahil olmak üzere uluslararası hukuktaki tüm yükümlülüklere uyumlu şekilde uygulanması gerektiğini teyit ettikleri bildirildi.

Çatışma bölgelerinden gelen yabancı terörist savaşçılarla mücadeleye de deÄŸinilen bildiride, “Irak ve Suriye gibi çatışma bölgelerinden yabancı terörist savaşçıların geri dönmesi tehdidiyle baÅŸa çıkacağız, bunların dünyanın diÄŸer ülkelerinde ve bölgelerinde yer edinmesini önlemek için kararlı kalacağız” denildi.

Bu arada geçen perşembe günü başlayan ve bugün sabaha kadar devam eden oturumu protesto gösterilerinde 160 kadar polis yaralandı ve en az 70 gösterici tutuklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.