Almanya’da grev dalgası otomotiv endüstrisine ulaştı

  • 01 Şubat 2018
  • 911 kez görüntülendi.
Almanya’da grev dalgası otomotiv endüstrisine ulaştı
Almanya’da metal iş kolunda başlayan grev dalgası otomotiv endüstrisine de ulaştı.

Yaklaşık 4 milyon emekçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde sermayenin direnci ile karşılaşılması, 22 Ocak’ta eyaletler bazında uyarı grevlerine gidilmesi ile sonuçlanmıştı. Neues Deutschland gazetesinin haberine göre, ülke çapına yayılan uyarı grevlerinin Alman otomotiv sektörüne doğru yayılmaya başladığı bildirildi.

Çarşamba günü IG Metall sendikası tarafından açıklanan 24 saatlik uyarı grevinin başarıyla hayata geçmesi, otomotiv sektöründe çalışan emekçilerin dayanışması ile karşılandı. Ford’un Köln’deki ana işletmesinde uyarı grevine gitme kararı alan işçilere, Wabco, Bosch ve Mahlen işçileri de destek verdi.

GREVLER ALMAN OTOMOTİV SEKTÖRÜNE DE YAYILIYOR

IG Metall sendikasına bağlı 275 işletmede Cuma günü uyarı grevine gitme kararı alınmasından sonra, bugün sendika tarafından yapılan açıklamada da otomotiv sektöründen BMW, Audi, Daimler ve Porsche’de uyarı grevine gidileceği ifade edildi.

IG Metall sendikasından yapılan açıklamada, ”Feuerbach’taki Ford işletmesinde 14 bin çalışan bugün sabah vardiyasında iş bıraktılar” ifadesine yer verildi.

Alman otomotiv devi BMW’nin dört işletmesinde ve Audi’nin Ingolstadt’taki işletmelerinde Cuma günü iş bırakılacağı açıklandı.

Alman metal ve elektronik emekçileri, ücretlerde yüzde 6 oranında artış sağlanmasını ve haftalık çalışma saatinin 28 saate düşürülmesini talep ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.