Altan Tan: Devlet PKK’nın şehirlere silah yığdığını biliyordu

  • 19 Haziran 2016
  • 1.239 kez görüntülendi.
Altan Tan: Devlet PKK’nın şehirlere silah yığdığını biliyordu

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, devletin PKK’nın silah yığdığını ve silah depolarından haberdar olduğu yönünde çarpıcı açıklamada bulundu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, CNN Türk canlı yayınında Taha Akyol’un sunduğu programda, PKK’nın hendek siyaseti ve bunun sonuçlarını nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya verdiği cevapta; “Şehirlere bomba yığılması devrimci halk savaşına hazırlık, ciddi bir çatışma hazırlığı bunların hepsi devletin bilgisi ve tabiri caizse bilerek görmemesiyle oldu.” diye konuştu.

Savaşı PKK ve devlet ortaklaşa başlattığını savunan HDP’li Tan şu açıklamalara yer verdi: “Bana göre devlet ve PKK ikisi birden savaşı istediler. Niye? Bir defa bütün bu olan biten devletin bilgisi dahilinde oldu. Şehirlere bomba yığılması devrimci halk savaşına hazırlık, ciddi bir çatışma hazırlığı bunların hepsi devletin bilgisi ve tabiri caizse bilerek görmemesiyle oldu.

Niye bunu söylüyorum? Oslo görüşmeleri 2009 senesinde oldu. 2009 senesinde yapılan bu görüşmelerin hem sesli hem de görüntüleri tutanakları kamuoyuna sızdı. Orada o dönemin MİT Müsteşar yardımcısı Afet Güneş’in bir ifadesi var. Diyor ki; biliyoruz şehirleri bomba ve silah deposu haline getirdiniz.’ Devlette aynı şekilde çözüm sürecinde kalekollar yapmaya başladı. Ciddi bir hazırlık yapmaya başladı. Halkın gözü önünde bir çözüm süreci bir umut devam ederken bakıyoruz ki perde arkasında hem devlet ciddi bir savaş hazırlığı yapmış, hem de PKK ciddi bir savaş hazırlığı yapmış.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.