Amano: İran nükleer anlaşmaya bağlıdır

  • 05 Haziran 2016
  • 886 kez görüntülendi.
Amano: İran nükleer anlaşmaya bağlıdır

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu genel müdürü Yukio Amano, İran’ın 5+1 grubu ile imzaladığı nükleer anlaşmaya bağlı olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Amano, Washington Post gazetesine verdiği demeçte, nükleer anlaşmada taahhütlere bağlı kalmanın teyidi işleminin zor bir iş olduğunu ve bunun uzun yıllar alabileceğini söyledi.

Amano, bu anlaşmanın henüz yenilgiye uğramadığını belirterek, anlaşmaya varmanın çok önemli olduğunu, ama buna riayet etmenin de çaba göstermenin zaruri olduğunu söyledi.

Amano, İran’ın nükleer programlarının doğruluğunun büyük bir iş olduğunu ve bu kurumun uzmanlarının da, bu doğrultuda büyük çaba içinde olduklarını söyledi.

Amano, ajansın raporlarının geneline yönelik eleştirilere de verdiği cevapta, ‘Eğer İran Güvenlik Konseyi’nin bildirilerini çiğneseydi, o zaman benim konuyu gündeme getirme yetkim vardı ve o zaman üye ülkelerin bu konuyu bilmeleri de haklarıydı ama artık o bildiriler yok ve İran’ın belirlenen sınırlar içinde uranyum zenginleştirme hakkı var ve onlar da bu işi yapıyor” dedi.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu pazartesi günü (6 haziran) Viyana’da Yürütme Şurası’nın dönem çalışma oturumunda İran konusunu ele alacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.