Ambargo Gazze’de ekonomiyi çökertti

  • 14 Ağustos 2015
  • 876 kez görüntülendi.
Ambargo Gazze’de ekonomiyi çökertti

Filistin İnsan Hakları Merkezi, Siyonist işgal rejiminin uyguladığı ambargonun Gazze’de yoksulluğu %38,8 oranında artırdığını, işsizliğin de %44’e ulaştığını bu oranların ise Gazze halkı arasında ekonominin çöktüğüne işaret ettiğini belirtti.

Raporda işgal rejiminin uluslararası hukuku çiğneyerek Gazze ve Batı Yaka halkını toplu cezalandırmaya gittiği ve bunun sonucunda sivilleri hedef aldığı ifade edildi.

Siyonist rejimin Gazze’yi dünyaya bağlayan bütün kapıları kapattığını, açık bıraktığı Kerem Ebu Salim kapısının ise ihtiyaçlara cevap veremediğini hatırlattı.

Raporda ayrıca, açık bırakılan Kerem Ebu Salim kapısından ise sınırlı bir şekilde ham maddenin geçişine izin verildiğinden, Gazze’deki projelerin zamanında tamamlanamadığı ifade edildi.

Siyonist işgal rejimi Gazze’yi yıllardır kuşatma altında tutuyor ve bölgede yaşayan yaklaşık iki milyon insana toplu cezalandırma uyguluyor.

Karadan ve denizden Gazze’yi abluka altında tutan işgal rejimi, buradaki direnişi tasfiye etmek için de üç savaş başlattı. Ancak her savaşta Kassam’ın sağlam direniş duvarına çarptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.