Amerika başkanı Barack Obama, Küba’ya karşı 50 yıl süren yaptırımın etkisiz olduğunu itiraf etti.

Amerika başkanı Barack Obama West İndias üniversite öğrencilerine yaptığı konuşmada, karaib havzası çeşitli ülke liderleri ile ekonomi gelişme ve ortak güvenlik alanında görüşeceğini, Amerikalı liderlerle de Panama’da bir araya geleceğini belirtti.

Obama Küba ile ilişkilerde yeni bir dönemin başladığını belirterek, 50 yıl etkisiz olan bir harekete devam edilmemesi, yeni yöntemler ve yollara başlanması gerektiğini ifade etti.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Kübalı mevkidaşı Bruno Rodriguez, Panama’da 56 yıl aradan sonra kısa bir görüşme yaptı.
Bugün ve yarın yapılacak 7. Amerika Ülkeleri zirvesine katılacak olan Amerika ve Küba başkanları Barack Obama ve Raul Castro’nun bir araya geleceği tahmin ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.