Amerika “Büyük Put”/Nükleer meselesindeki düşmanın asıl amacı

  • 20 Ocak 2016
  • 903 kez görüntülendi.
Amerika “Büyük Put”/Nükleer meselesindeki düşmanın asıl amacı

Tahran, 20 Ocak 2016 – Amerikalıların asıl amaçları hususunda yetkilileri uyandıran İslam İnkılabı Rehberi, Amerika’yı “Büyük Put”a benzeterek, Ortadoğu’daki eylemlerinden dolayı Amerika’yı tanımak gerektiğini söyledi.

10. İslami Şura Meclisi ve 5. Rehberlik Uzmanlar Meclisi’nin seçim yetkilileri bu sabah  Rehber Ayetullah Seyyid  Ali Hamenei tarafından kabul edildiler. Ayetullah Seyyid Ali Hamanei bu görüşmede yaptığı konuşmasının ikinci bölümünde, Kapsamlı Ortak Eylem Planı dolaysıyla İran Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve nükleer müzakereci heyetine teşekkürlerini dile getirerek, İran İslam Cumhuriyeti’nin bütün istekleri yerine getirilmemesine karşın bu konudaki yetkililerinin çabalarını takdir etti.

Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın hataya geçmesiyle elde edilen sonucunu Amerika’nın lütfüne bağlayanları eleştiren İslam İnkılabı Rehberi, emperyalist çehresini makyaj yapmaya çalışan bazılarının bu hareketlerini çirkin ve tehlikeli bir girişim olarak değerlendirdi.

Rehber İmam Ali  Hamanei, ba hareketin mantıksızlığını açıklayarak, “Eğer kabadayı birisi sizi evinizden ve mallarınızdan zorla alıkoyar ve evinizden çıkartırsa, acaba bu onun zorbalığından mıdır? yoksa sizin çabalarınızın ve güğcünüzün sonucudur?”diye konuştu.

Başta dört nükleer şehitlerin ve İran milletinin dik duruşunun olmak üzere nükeerdeki bütün getiriler İran bilimadamlarının çabalarının sonucu olduğunun altını çizen İslam İnkılabı Rehberi, düşman bu gerçekler dolaysıyla geri adım attığını, bu sonuçların Amerikalıların lüftü olarak gösterilmesinin insafsızca olduğunu vurguladı.

Rehber İmam  Seyyid Ali Hamanei, son zamanlarda Amerikalılar tarafından pervasızca dile getirilen sözlere istinat ederek, “Düşmanın amacı İran halkını kızdırarak sokaklara çekmekti, fakat İran milleti sabırla direnerek, düzen yetkilileri ile birlikte kendi onur ve iktidarlarını sergiledi. Bundan daha iyi sonuç elde edilebilmesine rağmen, mevcut güçler, fırsatlar ve imkanlarla önemli ve kaydedeğer bir iş başarılabildi”diye konuşmasına ekledi.

İslam İnkılabı Rehberi, Amerika’yı “Büyük Put”a ve batılı yandaşlarını emperyalist yanlıları olan “Put”a benzeterek, nükleer meselesindeki emperyalistin İran’a yönelik arttırdığı baskıların asıl amacını İran İslam Cumhuriyeti’nin gün gittikçe bölgede ve dünyada artan nüfuzunu sonlandırmak olduğunun altını çizdi.

Amerikalıların asıl amaçları hususunda yetkilileri uyandıran İslam İnkılabı Rehberi, Amerikalıların, zorbalık ve propaganda uygulamakla işlerini ilerletmek istediklerini vurgulayarak, Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nı gözetleyen devlet yetkilileri ve KOEP heyetini, Amerikalıların düzenbazlığı karşısında dikkatli olmalarına çağırdı.

İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, bugünkü Amerika’nın, Bush ve Raygan döneminde takip ettiği İran karşırtı politikaların henüz devam ettirdiğini açıklayarak, Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın Amerikalılar tarafından gerçek anlamda uygulanmasına yönelik yetkilileri dikkatli olmalarına çağırdı.

Konuşmasının diğer bölümünde Amerika’yı nitelik açısından değerlendiren İslam İnkılabı Rehberi, bugün Ortadoğu’da devam eden hadiselerden yola çıkarak, Amerikalıların yeni Ortadoğu şekillenme mahiyeti ortaya çıktığını, onların asıl Ortadoğu anlayışı, Ortadoğu savaşı, radikalizm, gericilik, mezhepsel ve iç savaşlar olduğunu kaydetti.

Rehber tavsiyede bulunarak, Amerika’yı bu gibi eylemlerinden tanımak gererktiğini konuşmasına ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.