Amerika ile Suudi rejiminin Terörizmi destek stratejisi

  • 13 Haziran 2016
  • 957 kez görüntülendi.
Amerika ile Suudi rejiminin Terörizmi destek stratejisi

Amerika casusluk ve istihbarat merkezi örgütü CIA başkanı John Brennan Amerika ile Suudi Arabistan krallık rejimi ilişkilerinin en iyi düzeyde olduğunu ve özellikle terörizmle mücadelede yakın işbirliğini geliştirdiklerini ileri sürdü.

Amerika ve Suudi Krallık rejiminin terör örgütleri kurdurup desteklediklerine ilişkin sayısız bilgi ve belge bulunduğu halde, John Brennan Suudi krallık rejiminin terörizmin oluşması ve özellikle 11 Eylül 2001 tarihinde ikiz kulelere yapılan terör saldırısında bir rol ifa etmediğini iddia etti. CIA başkanı John Brennan Washington’da El-Arebiye kanalına verdiği demecinde, Amerika’nın Suudi krallık rejimiyle uzun yıllardan beri ortak çalıştıklarını ve yüksek seviyede işbirliğini geliştirdiklerini söyledi.

CIA başkanının iddialarına rağmen Amerika ile Suudi Arabistan Krallık rejimi farklı terör örgütlerinin kurucusu ve yönlendiricisi güçlerdir. Amerika aslında Suudi Krallık rejimi, Katar ve Birleşik Arap Emirliklerinin petro dolarlarıyla Afganistan’da Selefi Vahhabi El-Kaide terör örgütünü kurdurup gelişmiş silahlarla donattı. Katiller sürüsü terörist DAEŞ, Vahhabi sapık ideolojiyle eğitilen Suudi Krallık rejiminin beslemesi bir örgütüdür. Washington ile Riyad yönetimleri terörizmi kurdurma ve destekleme, kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak için terörizmi yaygınlaştırma stratejisini uygulamaktadırlar. Bu nedenle terörizmle mücadele iddiaları da gerçeklere aykırıdır.

Amerika’nın iddiasına göre, Suudi Krallık rejimi son 15 yılda terörizmle mücadele konusunda Amerika’nın en iyi müttefikidir. Fakat 2002 yılında Amerika’da yayınlanan rapora göre, Suudi krallık rejimi 11 Eylül terör saldırısının asıl azmettiricisiydi. 11 Eylül terör saldırısıyla ilgili hazırlanan raporun 28 sayfasında kaydedilen bilgi ve belgelere göre, Suudi Krallık rejimi terör saldırısından sorumlu tutulmuştur. Fakat söz konusu sayfalar rapordan çıkarılmıştır. Çünkü Suudi Hanedan rejimi böyle bir raporun yayınlanması halinde Amerika bankalarından döviz yatırım hesaplarını kapatacağı tehdidinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.