Amerika İran’a yaptırımları artırma peşinde

  • 12 Kasım 2016
  • 1.154 kez görüntülendi.
Amerika İran’a yaptırımları artırma peşinde

Cumhuriyetçilerin adayı Trump’ın seçimleri kazanması ardından, bu ülke İran İslam Cumhuriyeti aleyhindeki yaptırımları artırma peşindedir.

Presstv internet sitesinde yer alan habere göre Trump’ın başkanlık seçimini kazanması ardından temsilciler meclisi kurallar komitesi İran’a 80 yolcu uçağının satışını engellemeye çalışıyor.

Söz konusu habere göre ABD Temsilciler Meclisi Kurallar Komitesi, Obama hükümeti hazine bakanlığınca söz konusu uçakların İran’a satışının bir sakıncasının olmadığını resmen bildirdiği bir ortamda mecliste bu konuyla ilgili yeni bir taslak hazırlamaya başlamıştır.

Bu tasarının hazırlayıcılarından cumhuriyetçi temsilci Bill Huveyznega, Salı gününden itibaren bu konuda çalışmaların başlayacağını ve Çarşamba gününe kadar mecliste oylamaya sunulacağını söyledi.

Öte yandan Amerikan kongresinde yine cumhuriyetçilerin girişimiyle İran aleyhindeki yaptırımların on yıllık süreyle uzatılması ve bankaların İran ile işbirliğinin tamamen yasaklanmasının gündemde olduğu belirtilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.