Amerika İran’dan Çok Korkuyor

  • 20 Şubat 2017
  • 1.224 kez görüntülendi.
Amerika İran’dan Çok Korkuyor

Stratejik konular uzmanı ve Şam Araştırmalar Merkezi Müdürü, bağımsız bir İran’ın her zaman batı ve İsrail’i endişelendirdiğini ve kukla rejimleri rüsva ettiğini vurguladı.

 Stratejik konular uzmanı ve Şam Araştırmalar Merkezi Müdürü Bessam Ebu Abdullah Tesnim Haber Ajansı’na verdiği röportajda şunları söyledi: “Amerika Birleşik Devletleri İran İslam Cumhuriyeti’nden çok korkuyor. İsrail lobisi Amerika’yı İran’a karşı kışkırtıyor. Çünkü sadece bölgedeki büyük bir ülke olan ve ilmi kapasitelere sahip olan İran’ı Siyonist projelere karşı olarak görüyor.”Bessam Ebu Abdullah, İslam İnkılabı’nın yıldönümüyle eş zamanlı olarak Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı yeni politikalarının etkisi ve sonuçları hakkında şunları söyledi: “Biz İran İslam İnkılabı’nın otuz sekizinci yıldönümü münasebetiyle kutlama yapıyoruz. Ben her zaman İran İslam İnkılabı’nın sonucunun ne olduğunu anlamak için, neticeye bakılması gerektiğini söylerim. 38 yıl önceki ve şimdiki İran’a bakmak gerekir.

Hiç şüphesiz İran’ın bilimsel ve teknolojik açıdan ve uluslararası ve bölgesel olarak etkili olduğunu görmekteyiz.

Amerika Birleşik Devletleri İran’dan çok korkuyor. Amerika Birleşik Devletleri Amerika anlamına gelmiyor. Burada İsrail’in ne dediğine bakmak gerekir. Çünkü İsrail sadece bölgedeki büyük bir ülke olan ve ilmi kapasitelere sahip olan İran’ı Siyonist projelere karşı olarak görüyor ve bu konu İsrail’i endişelendiriyor. Bu konuyu Netanyahu İngiltere’de gündeme getirdi. Bu yüzden Amerika’nın düşmanlığının artması öngörülebilen bir durumdu. Çünkü Trump’ın etrafındaki kişiler aşırı sağcılardır.

Diğer bir nokta da şu ki, İran, iki önemli plandaki asıl sütün olarak Amerika’nın rakibidir. Rusya Cumhurbaşkanı’nın elde etmeye çalıştığı “Avrasya” planında İran, tekfircilerin Rusya’ya doğru uzanması karşısındaki asıl sütün ve engeldir ve İran bölgedeki büyük bir ülkedir.

Diğer önemli plan da Çin ve İpekyolu planıdır ve bu iki plan İran’da birbirine bağlanmaktadır. Çünkü İran, Batı Asya’da bir bölge ülkesi olarak, petrol, gaz, bilim ve teknoloji açısından gerçekten ekonomik imkanlara ve kapasitelere sahip olan bir ülkedir.

Bağımsız bir İran her zaman batı ve İsrail’i endişelendiriyor. İran’ın varlığı, bağımlı ve kukla rejimler olan Arap rejimlerini rüsva ediyor. Bununla birlikte İran’ın direnişi ve direniş kültürünü desteklemesi ve onu bölgede güçlendirmesi de kesinlikle battı ve İsrail’i huzursuz kılıyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.