Amerika, İsrail’in Golan Tepelerini İşgaline Resmiyet kazandırmak İstiyor

  • 24 Mayıs 2018
  • 1.389 kez görüntülendi.
Amerika, İsrail’in Golan Tepelerini İşgaline Resmiyet kazandırmak İstiyor

Siyonist İsrail rejimi, Amerika’nın yakında İsrail’in Golan tepeleri üzerindeki egemenlik hakkını resmiyete tanıyacağını iddia etti.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Siyonist İsrail İstihbarat ve Nükleer Enerji Bakanı Yisrael Katz, dün Çarşamba günü yaptığı açıklamada İsrail’in Amerika’dan işgal altındaki Golan tepelerinde İsrail’in egemenlik hakkını resmiyete tanımasını istediğini bildirdi.

Yisrael Katz, İsrailli yetkililerin bu konuda Trump’a baskı uygulamakta olduklarını bildirdi.

İsrail iç güvenlik bakanı Gilad Erdan da daha önce İsrail’in karşı karşıya olduğu tehditlere temasla, Trump’ın başkınlık döneminden azami yararlanılmasını ve Golan üzerinde İsrailin hak sahibi olduğunun Amerika tarafından da resmiyete tanınmasını istemişti.

Öte yandan Amerikan kongresi temsilcisi Ron DeSantis, İsrail’in, işgal altındaki Golan tepeleri üzerinde hakimiyetini resmiyete tanıyan bir tasarıyı hazırlayarak kongreye sunmuştur.

Suriye topraklarının bir parçası olan Golan tepeleri 1967 yılında siyonist İsrail rejimi tarafından işgal edilmiş ancak dünya topluluğu bu işgali ve ilhakı resmiyete tanımamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.