Amerika K. Kore hakkında dünyanın görüş birliğinde olduğunu iddia etti

  • 17 Nisan 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Amerika K. Kore hakkında dünyanın görüş birliğinde olduğunu iddia etti

Amerika milli güvenlik danışmanı, Çin’in de aralarında olan dünya toplumunun, K. Kore’nin tehdit içerikli tutumunun artık devam edemeyeceÄŸi kanaatine vardığını belirtti.

Kaynakların bildirdiÄŸine göre Amerika milli güvenlik danışmanı H.R. McMaster dün yaptığı açıklamada K. Kore’nin tutumunun dünya için kaygı verici ve kabul edilemez olduÄŸunu belirtti.

Mc. Master bir füze denemesi gerçekleÅŸtiren Kuzey Kore’ye karşı ‘tüm seçeneklerin masada’ olduÄŸunu açıkladı.

Kuzey Kore’nin denemesini ‘provokatif’ olarak yorumlayan McMaster, ABD’nin cevap seçeneklerini belirlemek için Çin ve müttefikleriyle çalıştığını kaydetti. McMaster, Çin´in de artık Piyongyang yönetiminin tutumundan endiÅŸe duyduÄŸunu özellikle vurguladı.

K. Kore, “GüneÅŸ Günü” olarak adlandırdığı ülke kurucusunun doÄŸum günü 15 Nisan cumartesi günü baÅŸarısız bir füze denemesi yaptı.

Piyong Yang 5 Nisan tarihinde de bir balistik füze, Mart ayı başlarında da çeşitli menzillere sahip 4 balistik füzeyi aynı anda Japonya denizine doğru fırlatmıştı.

K. Kore söz konusu füze denemelerini, G. Kore ve Amerika’nın muhtemel saldırılarına karşı caydırıcı önlemler olarak söz konusu ediyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.