Amerika kongresinde 32 üye İran yaptırımlarının askıya alınmasını istedi

  • 01 Nisan 2020
  • 901 kez görüntülendi.
Amerika kongresinde 32 üye İran yaptırımlarının askıya alınmasını istedi

Bazı ülke ve uluslararası makamların Amerika’nın tek yanlı yaptırımlarının İran’ın Koronavirüs ile mücadelesini etkilediğine dair itirazları ardından Amerika kongresinden 32 üye Washington’un Tahran’a karşı yaptırımlarının azaltılmasını istediler.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre  HuffPost Salı günü yaptığı açıklamada senato ve temsilciler meclisinden 32 üye, dışişleri bakanı Mike Pompeo ve hazine bakanı Stiven Mnuchin’e ortak bir mektupta Koronavirüs krizi nedeni ile İran’a karşı yaptırımların askıya alınmasını istedi.
Aynı habere göre söz konusu 32 kongre üyesi başkan Donald Trump’ın zamansız ve uygunsuz azami baskı siyasetine işaretle, “İran’da Koronavirüs krizinin daha vahimleşmesine katkı sağlamak sadece İran halkını değil, Amerika ve tüm dünyayı da tehdit ediyor” dediler.
2020 başkanlık seçimleri adayı ve demokrat senatör Berni Sanders Salı günü aynı konuya değinerek Amerika yaptırımlarının İran’ın Koronavirüs ile mücadelesindeki gücünü etkilediği konusunda uyarıda bulundu.
Sanders twitter sayfasında  HuffPost haber linkini de paylaşarak “Koronavirüs 2600 İranlıyı ölüme götürmüştür fakat Amerika yaptırımları bu ülkeye ilaç ve tıbbi yardımların girişini engelliyor” diye yazdı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.