Amerika savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda en az 200 Suriyeli sivil hayatını kaybetti.

  • 22 Mart 2017
  • 1.385 kez görüntülendi.
Amerika savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda en az 200 Suriyeli sivil hayatını kaybetti.

Amerika koalisyon uçaklarının Rakka’nın batı kırsalında bulunan El-Mansure şehrinde bir okulu hedef aldı. Bu bölgede 50 aile yaşıyordu ve bu saldırıda şimdiye kadar 200’den fazla sivil öldürüldü.

Suriye’deki Amerika koalisyon uçakları bir kez daha Rakka’da yerleşim bölgelerini hedef aldı ve bu saldırıda onlarca kişi hayatını kaybetti.

Suriye resmi haber ajansı SANA bu saldırının Rakka’nın batı kırsalında bulunan El-Mensure şehrinde meydana geldiğini bildirdi.

Yerel kaynaklar Amerika savaş uçaklarının Rakka’nın 30 kilometre gerisinde bulunan El-Badiye Ed-Dahiliye okuluna saldırdığını ve bu okulda Rakka, Halep ve Palmira’dan yaklaşık 50 mülteci ailenin yaşadığını açıkladı.

Bu saldırıda okulun neredeyse tamamı yıkıldı ve Suriye resmi haber ajansı saldırıda kaç kişinin hayatını kaybettiğine dair resmi bir rakam açıklamadı.

Muhaliflere bağlı web sitelerinden Beledi, bu saldırıda 200’den fazla sivilin öldürüldüğünü ve onlarca kişinin de yaralandığını ve yararlılarının birçoğunun durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Yerel kaynaklar yaralıların tedavisi için hastanelerin bulunmaması nedeniyle ölü sayısının artabileceğini belirttiler.

Amerika koalisyon uçakları geçen hafta pazretesi günü de sanayi şehirlerinden El-Tabaka’ya saldırmış ve bu saldırıda 8 sivil hayatını kaybetmişti.

Suriye haber kaynakları da IŞİD’in işgali altındaki bölgelerde hiçbir şekilde yaralıların tedavi imkânı bulunmadığını, bölgedeki irtibat yollarının ve köprülerinin yok olduğunu ve Rakka’nın güney bölgesinde de hastane bulunmadığını bildirdiler.

Muhaliflere yakın olan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü olarak adlandırılan grup, bu saldırıda en az 11 sivilin öldürüldüğünü açıkladı.

Bu grup saldırı düzenleyenin kim olduğuna değinmeden, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının artacağını çünkü birçok yaralının durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Yasa dışı bir şekilde oluşturulan Amerika koalisyonu birçok kez Suriye’nin çeşitli bölgelerinde sivilleri hedef almıştır. Bu koalisyon en son geçen yıl Aralık ayında Rakka’nın güneyinde bulunan El-Keserat bölgesine saldırı düzenlemiş ve bu saldırıda 19 sivil öldürülmüştür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.