Amerika ve Siyonist Rejim’in Ä°ran’daki kaos olayları ile ilgili yeni itirafı

  • 07 Aralık 2022
  • 135 kez görüntülendi.
Amerika ve Siyonist Rejim’in Ä°ran’daki kaos olayları ile ilgili yeni itirafı

 Amerika’nın Ä°ran’daki kaos olaylarını desteklediÄŸi bir sırada,  Amerika ve Siyonist Rejim’in üst düzey istihbarat uzmanları  Ä°ran’ın son kaos olayları karşısında daha da güçlendiÄŸini itiraf etti.

Amerika Ulusal Ä°stihbarat BaÅŸkanı Avril Haynes, Ä°ran’daki kaos olaylarına atıfta bulunarak, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin bu konuyu istikrarı için bir tehdit olarak görmediÄŸini söyledi.

GeçtiÄŸimiz 80 gün içinde Ä°ran’ın çeÅŸitli bölgelerinde ABD, bazı Avrupa ülkeleri ve Siyonist rejim tarafından farklı ÅŸekillerde desteklenen ayaklanmalara sahne oldu. Onların en önemli hedefi, Ä°ran  İslam Cumhuriyeti’nin devrilmesiydi.  İran’daki karışıklıklara Batı, Yahudi,Arap ekseninin kapsamlı desteÄŸine raÄŸmen, ABD’nin ve Siyonist rejimin üst düzey istihbarat analistleri, Ä°ran’ın son karışıklıklara karşı güçlendiÄŸini kabul ettiler.

Bu baÄŸlamda Siyonist rejim ordusunun kıdemli istihbarat analisti “Amit Saar” da bu karışıklıkların Ä°ran’daki iktidardaki yönetim ve sistemin rejimin varlığını tehdit edemeyeceÄŸini itiraf etti. Amerika BirleÅŸik Devletleri’nin ve Siyonist rejimin üst düzey istihbarat yetkililerinin bu itirafı aslında  İslami Ä°ran düşmanlarının komploları ve planlarının açıkça suya düşmesi anlamına gelmektedir.

Bu kez Ä°ran’da Mehsa Emini’nin ölümü bahanesiyle son dönemde yaÅŸanan huzursuzluk, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin dış düşmanlarının bunu bir kez daha Ä°ran’ın iç iÅŸlerine karışmak için bir fırsat olarak kullanmasına ve mümkün olduÄŸu kadar kargaÅŸayı kışkırtmasına neden oldu.

Nitekim son karışıklıklarda Amerika ve Avrupa’nın siyasi liderleri, Siyonist rejim, yandaÅŸ medyası ve Batı ve bölgesel iÅŸbirlikçileri tarafından desteklenen ” Ä°ran Ä°nternational ” kanalı  gibi  Farsça medya trajik bir olaydan yararlandı ve Ä°ran milletinin haklarını destekleme sloganıyla, isyancılara ve milletin güvenliÄŸini bozanlara destek saÄŸlamaya çalıştı.  Amerika BirleÅŸik Devletleri, sanal alana ve internete yönelik yaptırımları kaldırmanın yanı sıra müdahaleci pozisyonlar alarak bu kaos olaylarını kışkırtmaya çalıştı, ancak tam bir baÅŸarısızlıkla karşılandı.

Sonraki aÅŸamada ABD, isyanlara müdahale etme ve karşı pozisyon alma bahanesiyle Ä°ran’daki birçok yetkili ve kuruma yaptırım uyguladı. Ä°ran halkını koruma bahanesiyle uygulanan bu yaptırımlar, uluslararası hukuka ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Tüzüğü’ne tamamen aykırı bir ÅŸekilde bağımsız bir ülkenin iç iÅŸlerine açık bir müdahale olduÄŸu gibi, Washington’un hasmane tutumunu bir kez daha gözler önüne serdi.  ABD Hazine Bakanlığı ise yeni yaptırımların ABD’nin barışçıl toplanma hakkını ve serbest bilgi dolaşımını destekleme taahhüdünü gösterdiÄŸini iddia etti.

Biden yönetiminin KOEP konusunda Ä°ran’a yönelik diplomasi iddiasında bulunduÄŸu ve aynı zamanda Tahran’la dolaylı mesajlar alışveriÅŸinde bulunarak ve doÄŸrudan müzakerelerde ısrar ederek Ä°ran ile diplomasi yolunu açmak iddiasında bulunduÄŸu bir sırada bu hasım politikalar da izlenmektedir.  İran’daki kaos olaylarının baÅŸlamasının üzerinden iki aydan fazla zaman geçmesine raÄŸmen, Amerikalı üst düzey yetkililer, isyancılar kadar terörist ve ayrılıkçı gruplar da dahil olmak üzere iç ajanlarına moral verme umuduyla onları alenen desteklemeye devam ediyor.

ABD son karışıklıkları desteklediÄŸini iddia etse de, son birkaç on yılda Ä°ran’a yönelik yaklaşımına ve performansına bir bakış, Washington’ın Ä°ran ulusuna karşı derin düşmanlığının tüm iÅŸaretlerine sahip olduÄŸu söylenmelidir. Ä°ran, 40 yılı aÅŸkın bir süredir ABD’nin tek taraflı yaptırımlarına maruz kalmıştır.

Eski ABD baÅŸkanı Donald Trump’ın KOEP’ten çekilmesi ve azami baskı kampanyası baÅŸlatmasının ardından baÅŸkanlığı sırasında Biden yönetimi Ä°ran karşıtı yaptırımların uygulanmasını yeni bir seviyeye taşıdı.

Ancak Biden hükümeti, Ä°ran’a yönelik baÅŸarısız yaptırım politikasını sürdürdü ve yaptırımların kaldırılmasına yönelik müzakereleri terk ederek, asılsız hedeflerine ulaÅŸmak için Ä°ran’daki huzursuzluÄŸu topyekün desteklemeye yöneldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.