Amerika’da camilerin yakılması senaryosu devam ediyor

  • 29 Ocak 2017
  • 1.001 kez görüntülendi.
Amerika’da camilerin yakılması senaryosu devam ediyor

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Victoria kentindeki bir caminin, sabaha karşı ateşe verildiği ve bu sebepten dolayı camide büyük zarar meydana geldiği ve kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Teksas’taki Müslümanların önemli ibadet mekanlarından olan Victoria İslam Merkezi’nde sabaha karşı 2’de çıkan yangına ilk müdahale yerel itfaiye ekipleri tarafından yapıldı.
Yangının duyulmasından sonra hemen olay yerine gelen merkezin başkanı Şahid Haşimi, çok üzgün olduklarını kaydederek, “Burası bir ibadet eviydi.” açıklamasını yaptı.
Victoria İtfaiye Bölümü Müdürü Jeff Cowan, yangın mahallinde ve etrafında yaptıkları inceleme sonrası olayın gerçek faillerinin ortaya çıkarılması ve bir nefret suçu bağının olup olmadığının anlaşılması için soruşturma başlatıldığını söyledi.
Güneşin doğmasının ardından yangının tüm etkileri gün yüzüne çıkarken, caminin tamamen kullanılamaz hale geldiği anlaşıldı.
Merkezi sosyal medya hesabından caminin tahrip olmuş fotoğraflarını paylaşan yöneticiler, fotoğrafların altına “Yeniden, sevgi ile inşa edeceğiz” notunu eklediler.
ABD Başkanı Donald Trump’ın kampanya döneminde zaman zaman kullandığı İslamofobik söylemlerin de etkisiyle ülke genelinde Müslümanları hedef alan nefret suçlarında önemli artışlar olmuş, bazı cami ve İslami merkezlere fiziksel saldırılar yapılmıştı.
Teksas’taki yangının sebebi henüz bilinmiyor ancak Amerikalı Müslümanlar son dönemde artan İslamofobik saldırılardan dolayı endişelerinin arttığını dile getiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.