Amerika’da protestolar büyüyor

  • 02 Aralık 2014
  • 857 kez görüntülendi.
Amerika’da protestolar büyüyor

ABD’nin Missouri Eyaleti’ndeki St. Louis kentinde silahsız siyahi genç Michael Brown’ı öldüren polis memurunun yargılanmasına gerek görmeyen jüri kararı üzerine New York’ta protesto gösterisi düzenlendi.

Öğle saatlerinden itibaren ev, okul ve işyerlerinden ellerini havaya kaldırarak ayrılan göstericiler, Union Meydanı’nda toplanarak St. Louis kentinin Ferguson semtindeki olayı protesto edildi. ABD’de yaşayan siyahilerin polis tarafından sistematik bir şekilde öldürüldüğünü bildiren  göstericiler, sloganlar atarak polise ve juri kararına tepki gösterdi. “Michael Brown için Adalet”, “Siyahların hayatı da önemli” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, “Ellerim havada, ateş etme”, “Adalet yoksa barış da yok”, ”Katil polisler tutuklansın” sloganları attı.

Polisin gözetiminde Times Meydanı’na kadar yürüyen göstericiler zaman zaman Manhattan caddelerini trafiğe kapatmak istedi. Polis tarafından kaldırıma yönlendirilen eylemcilerden birçoğu gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında  bir de basın mensubu olduğu öğrenildi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.