Amerika’dan Kuzey Kore füze denemesine tepki

  • 24 Ağustos 2016
  • 636 kez görüntülendi.
Amerika’dan Kuzey Kore füze denemesine tepki

Kuzey Kore’nin Japonya denizinde yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini doğrulayan Amerika, bu denemeyi kınadığını açıkladı.

Fransa haber ajansının bildirdiğine göre Pentagon sözcüsü Gary Ross bugün yaptığı bir açıklamada Kuzey Kore’ye ait bir deniz altından fırlatılan yeni balistik füzenin KN-11 tipi bir füze olduğunu ve bu ülkenin doğusunda yer alan Sinpo kıyısının 480 km. mesafesinde yere düştüğünü bildirdi.

Ross, Amerika’nın Kuzey Kore tehditlerine rağmen Güney Kore ve Japonya başta olmak üzere kendi müttefiklerinin güvenliğini koruyacağına dair sorumluluklarına tamamen bağlı olduğunu bildirdi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap’ın Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Kuzey Kore’nin, Japon Denizi’nde bir balistik füze denemesi gerçekleştirdiğini bildirmişti.

Son dönemde birçok balistik füze denemesinde bulunan Kuzey Kore’nin son denemeyi, ABD ve Güney Kore’nin ortak tatbikat başlatmasından bir gün sonra gerçekleştirmesi dikkat çekti.

Öte yandan Kuzey Kore, Güney Kore ile ABD arasındaki ortak askeri tatbikatın Kore Yarımadası’nı savaşın eşiğine getirdiğini belirterek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) acil toplanmasını talep etti. Kuzey Kore’nin BM Büyükelçisi Jan Song Nam, BMGK başkanına yazdığı mektupta ABD’yi “savaş tehlikesi yaratmakla” suçladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.