Amerikalı muhabirler: Trump, ruh sağlığına sahip değil

  • 01 Temmuz 2017
  • 1.176 kez görüntülendi.
Amerikalı muhabirler: Trump, ruh sağlığına sahip değil

Son dönemde TRump tarafından hakarete uğrayan Amerika’nın MSNBC televizyonunun iki muhabiri, ABD başkanı Donald Trump’ın ruh sağlığının yerinde olmadığını bildirdiler.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre MSNBC’nin muhabirleri Mika Brzezinski ile Joe Scarborough dün Cuma günü Washington Post gazetesinin baş yazısında yayınladıkları makalelerinde, ABD başkanı TRump’ın davranışlarının hastalıklı bir hassasiyet içerikli olduğunu belirterek Trump’ın ruhsal sağlığını sorguladı.

New York Times dün ayrıca Trump’ın, MSNBC kanalında yayınlanan sabah programı Morning Joe’nun sunucularından Mika Brezezinski’yle ilgili aşağılayıcı Twitter mesajının hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi çevrelerin büyük tepkisini çektiğini yazıyor.

Gazete, Trump’ın kadınlara karşı olumsuz tavırlarının başkan adaylığını geçen yıl neredeyse rayından çıkardığını, başkanın bu huyunun şimdi yeniden gündeme geldiğini yazıyor. Habere göre Trump, attığı bir dizi Twitter mesajında sunucu Mika Brezezinski’ye ”düşük IQ’lu deli Mika,” programın diğer sunucusu Joe Scarborough’ya ise ”Psikopat Joe” dedi ve Florida’daki malikanesinde verdiği yılbaşı partisine katılan Brezezinski’nin yüzünün estetik ameliyat nedeniyle çok kötü kanadığını yazdı.

Gazete, Trump’ın beş ay aradan sonra cinsiyet ayrımcılığı konusundaki sessizliğini bozduğunu, kadınları yeniden yaş, dış görünüş ve zeka kapasitesi üzerinden aşağılamaya başladığını kaydediyor. Susan Collins ve Lisa Murkowski gibi Cumhuriyetçi kadın senatörler Trump’a anında tepki vererek bu tavrına acilen son vermesi ve başkanlık platformunu insanları bir araya getirmek için kullanması gerektiğini belirtti. Mika Brezezinski’nin mensubu olduğu MSNBC kanalından yapılan açıklamada ise bir Amerikan başkanının işini yapmak yerine yalanlara, kabadayılığa, kişisel saldırılarla zorbalığa kalkışmasının son derece üzücü olduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.