Amerikalı senatör: Hariri’nin öldürülmesi Arabistan ve İsrail’in işiydi

  • 19 Ekim 2016
  • 1.365 kez görüntülendi.
Amerikalı senatör: Hariri’nin öldürülmesi Arabistan ve İsrail’in işiydi

ABD’li Senatör Chuck Grassley (82), Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri suikastını İsrail’in Suudi Arabistan’dan aldığı yardım sayesinde gerçekleştirdiğini açıkladı.

Amerikan Kongresi’nde 11 Eylül saldırılarıyla ilgili olarak Suudi Arabistan’ın yargılanmasına izin veren kanun tasarısı, Obama’nın tüm engelleme çabalarına rağmen gündemde kalmaya devam ediyor.

Son olarak, konuyla ilgili açıklama yapan Amerikalı üst düzey isimlerden olan Senatör Chuck Grassley, Suudi Arabistan’ı açıkça Lübnan’ın eski Başbakan’ı Refik Hariri’ye suikast düzenlemekle suçladı.

Amerikan kongresinde eyalet temsilcisi olan, Senatoda Yargı Komitesi Başkanlığını yürüten ve Amerikalı senatörlerin önde gelenlerinden kabul edilen Chuck Grassley, Politica dergisine verdiği bir röportajda Refik Hariri suikastını İsrail’in Suudi Arabistan’dan aldığı yardım sayesinde gerçekleştirdiğini bildirdi.

82 yaşındaki senatör,  “Suudi Arabistan’ın çok sayıda terör eyleminde parmağının olduğunu gösteren deliller var. Bu terör eylemlerinden biri de Hariri’ye düzenlenen suikast” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan’ın, ABD ve Avrupa’daki terör eylemlerini destekleme noktasında kritik rol oynadığını söyleyen  Grassley, bu kanun tasarısının onaylanması için gereken neyse yapacağını, Beyaz Saray’ın muhalefetine rağmen bunu sağlayacağını söyledi.

Kanun tasarısının onaylanması halinde, 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin aileleri veto edilmeksizin Suudi Arabistan devletini yargılama hakkını elde edecekler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.