Amerikalı uzman: Trump İran’a Tavizler Vererek Anlaşma Yapmalı

  • 01 Eylül 2019
  • 759 kez görüntülendi.
Amerikalı uzman: Trump İran’a Tavizler Vererek Anlaşma Yapmalı

Amerika’nın Atlantic konseyi düşünce merkezi üyesi Barbara Slavin, ABD Başkanı Trump İran ile gerginlikleri başlatan taraf olduğunu belirterek, şimdi de Trump ilk adımı atması ve Tahran’a taviz vererek şartları değiştirmesi gerektiğini belirtti.

Pazar günü IRNA’ya konuşan Barbara Slavin, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un Amerika ile İran arasında gerginlikleri hafifletmek için gündeme getirdiği plana işaret ederek şöyle ekledi:

Eğer Trump yönetimi İran ile müzakerede ciddi ise, Tahran’a hangi imtiyazları vereceğini belirtmesi gerekir. Fransa’nın ara buluculuğu ve gerginliği hafifletmek ve savaşı önlemek için atılacak her adım iyidir, ancak bu konuda pek fazla iyimser de olmamak gerekir, zira şimdiki şartlar bu işte ilerlemek için müsait değil, çünkü Amerika imtiyaz vermek istemiyor.

Amerika’nın Atlantic konseyi düşünce merkezi üyesi Barbara Slavin, ABD Başkanı Trump esas itibarı ile iyi bir müzakereci olmadığını, zira her gün görüşünü değiştirdiğini ve farklı tutum sergilediğini, bu yüzden onunla hatta geçici bir anlaşmaya varmaktan söz edilemeyeceğini vurguladı.

Amerika Başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018 tarihinde açık bir ihlal gerçekleştirerek ülkesi Bercam nükleer anlaşmasından çekildiğini ilan etti. Oysa bu anlaşma, başta ABD temsilcileri olmak üzere, tarafların aylarca süren sıkı müzakerelerinin sonucunda elde edilen bir anlaşmaydı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.