Amerika’lı yazar: İran’ın nüfuzu, Amerika, Arabistan ve Siyonist rejimin ortak kaygısı

  • 12 Kasım 2017
  • 1.186 kez görüntülendi.
Amerika’lı yazar: İran’ın nüfuzu, Amerika, Arabistan ve Siyonist rejimin ortak kaygısı

Amerika’lı yazar ROBERT FANTINA, İran’ın Ortadoğu’da konumunun yükselmesi, Amerika, Arabistan ve Siyonist rejimin ortak kaygısı olduğunu ifade etti.

İrna’nın bildirdiğine göre ROBERT FANTINA, Amerika, Arabistan ve Siyonist rejimin bölgede güçlü ele sahip olmak istedikleri, bu yüzden İran’ın bölgede artan nüfuzunun onlar için tehdit sayıldığını belirtti.

Riyad’ın son dönemde Tahran’a yönelik suçlamalarına değinen Amerika’lı yazar, Saad Hariri’nin Lübnan başbakanlık görevinden istifasının Riyad baskısıyla Hizbullah ve İran’ın bölgesel rolüne darbe indirmek amacıyla gerçekleştiğini söyledi.

İran’ın bölgesel rolünün siyonist rejimin varlık felsefesiyle tezat içinde olduğunu kaydeden Amerika’lı yazar, “İran ile yüzleşmek, Siyonist rejimin dünya kamuoyunu kendisinin Filistinliler’e yönelik işlediği birçok cinayet ve insan hakları ihlalleri üzerinden dikkatini başka yöne çekmek için iyi bir fırsat sayılıyor”dedi.

Amerika’lı yazar, açıklamasının devamında Suud yetkililerinin İran’ın bölgede güçlü bir ülke olduğu ve bu gücünü bölgesel müttefikleriyle birlikte daha da arttırabileceğini bilmeleri gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.