Amerikalı yetkilinin İran karşısında acizlik itirafı

  • 12 Kasım 2019
  • 698 kez görüntülendi.
Amerikalı yetkilinin İran karşısında acizlik itirafı

Amerika Dışişleri Bakanı silah denetiminden sorumlu kurmayı Christopher Ford, Washington yönetimi nükleer meselede İran’ın tutumunu değiştiremediğini itiraf etti.

Korsan İsrail medyasında çıkan habere göre, Amerika Dışişleri Bakanı silah denetiminden sorumlu kurmayı Christopher Ford, Pazartesi günü Washington’un İran’ın barışçıl nükleer programını durdurma planlarını açıklayarak şu ifadeyi kullandı: Washington şu ana kadar İran’ı nükleer programında geri adım atmaya zorlayamadı.

Amerikalı yetkili, Amerika yönetiminin İran’a uyguladığı tüm baskılara ve kısıtlamalara rağmen, Tahran yönetimi halâ nükleer hakları ve nükleer programının takipçisi olduğunu vurguladı.

Amerika Başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018’de illegal bir karar alarak İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çekildi ve kaldırılan nükleer yaptırımları yeniden dayattı.

İran İslam Cumhuriyeti ise anlaşmadan beklentileri karşılanmadığı için Bercam nükleer anlaşmasındaki yükümlülüklerini adım adım askıya almaya başladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.