Amerikan başkan yardımcısı Mike Pence’den İran açıklaması

  • 24 Ekim 2017
  • 1.266 kez görüntülendi.
Amerikan başkan yardımcısı Mike Pence’den İran açıklaması

Amerikan başkan yardımcısı Mike Pence, bu ülkenin İran İslam cumhuriyeti aleyhinde karalamaya dayalı boş ve asılsız iddialarının paralelinde, İran’ı terörizme destek vermekle suçladı.

Mike Pence, dün yaptığı açıklamada, İran’ın istikrarsızlaştırmaya dayalı tutumlarına daha fazla tahammül edemeyeceklerini  söyledi.

Amerikan başkanı Trump da, 13 Ekim tarihinde İran’la ilgili Amerikan yönetiminin stratejisinde yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını onaylamamış ve İran’ın füze programı aleyhinde küstahça açıklamalar yaparak İran’a yeni yaptırımların uygulanacağını dile getirmiş ama Trump’ın bu konuşması başta en yakın müttefikleri olmak üzere dünyada  tepkilere neden olmuş ve başta Avrupa olmak üzere dünyanın geneli İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını ve İran’la ilişkileri sürdüreceklerini bildirmişlerdi.

İran Devrim muhafızları ordusuna yönelik Amerika’nın  öfkesinin temelinde, devrim muhafızlarının, Irak ve Suriye’de ABD ve müttefiklerinin desteğindeki terör örgütlerine darbe indirmesi yatıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.