Amerikan füzesiyle hedef alınarak düşürülen İran yolcu uçağındaki 290 yolcu anılıyor

  • 02 Temmuz 2016
  • 1.052 kez görüntülendi.
Amerikan füzesiyle hedef alınarak düşürülen İran yolcu uçağındaki 290 yolcu anılıyor

Bugün 2 Temmuz 2016 Fars Körfezi suları üzerinde USS Vincennes savaş gemisince fırlatılan füzeyle hedef alınan İran’ın Benderabbas-Dubay seferini yapmakta yolcu uçağının düşürülüş yıl dönümüdür.

28 yıl önce böyle bir günde USS Vincennes savaş gemisince fırlatılan füzeyle düşürülen İran yolcu uçağında 290 yolcu bulunmaktaydı ve bunların tümü şehit oldu.

İran yolcu uçağının düşürülmesi ardından Amerikalı yetkililer her bir cinayetten sonra yaptıkları çelişkili açıklamaları tekrarlayarak bu insanlık dışı korkunç cinayeti gizlemeye çalıştılar.

Fakat USS Vincennes gemisinin günün en modern sistem ve radarlarıyla donanımlı olması, ayrıca havadaki geminin kimliğinin tamamen açık olması ve gemiyle aralarında konuşmaların geçmesini dikkate alarak bunda kesinlikle bir yanlışlığın olmadığı ve tamamen düşmanca bir tutumla Amerika’nın söz konusu İran yolcu uçağını düşürdüğü kesinlik kazanmıştır.

Bugün Fars Körfezi suları üzerinde düşürülen bu uçağın düşürülüş yıl dönümüdür. Bu münasebetle düzenlenecek olana tören ve etkinliklerle Amerikanın bu insanlık dışı cinayetinin kurbanları 28. yıl dönümünde tekrar anılacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.