Amerikan güçleri Erbil’e konuşlandı

  • 14 Eylül 2017
  • 1.044 kez görüntülendi.
Amerikan güçleri Erbil’e konuşlandı

Irak Kürt yerel yönetiminin Irak’tan ayrılmak için 25 eylül tarihinde yapacağı referandum eşiğinde Amerikan güçlerinin Erbil yakınlarında konuşlandığı bildirildi.

Fars haber ajansının Sevt ul’Irak haber sitesine dayanarak verdiği habere göre, Irak kürdistan yerel parlamentosunda Kürt peşmergelerin lideri Ari Hersin, Amerikan güçlerinin Erbil’de konuşlanmalarının Irak kürdistan bölgesi için hiç bir tehlikesinin olmayacağını iddia etti.

Ari Hersin, Amerikan güçlerinin Erbil eyaletine bağlı Mahmur bölgesine yerleştiğini söyledi.

Bu arada referanduma yönelik tepkiler büyürken Irak Aşiretleri Fraksiyonu referandumun iptal edilmesini istedi.

Es’Sumeriye  kanalına göre, sözkonusu aşiretler fraksiyonu başkanı Abud el’İsavi, dün yaptığı açıklamada, parlamento ve siyasi gruplardan yeni bir fitne olayı referandumun düzenlenmesini önlemeye davet etti.

El’Alem kanalı da, dün verdiği haberde, Irak’ın Salahaddin kenti eyalet şurasının  ekseriyetle, referanduma karşı çıktı.

Daha önce de Irak başbakanı Haydar el’İbadi, referandumu kanunsuz olarak nitelemiş ve Kürt yerel yetkilileri  sorunların çözümü için Bağdat’a davet etmişti.

Bu arada Irak meclisinde çok sayıda  milletvekili, Irak cumhurbaşkanı Fuat Masum’un referandum konusunda sessiz kalmasından dolayı gensoru yapılmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.