Amerikan Kongresi, İran, Rusya ve Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar uygulamada anlaştı

  • 23 Temmuz 2017
  • 1.036 kez görüntülendi.
Amerikan Kongresi, İran, Rusya ve Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar uygulamada anlaştı

ABD Kongresi ve Senato Meclisi cumhuriyetçi ve demokrat üyeler dünkü oturumlarında İran İslam Cumhuriyeti, Rusya ve Kuzey Kore’ye karşı yeni yaptırımlar uygulanması konusunda anlaştılar.

ABD Senatosu 15 Haziran tarihinde Amerika’nın Tahran ve Moskova aleyhindeki düşmanlıklarının devamında İran ve Rusya’ya karşı yeni yaptırım tasarısını kabul etmişti. Ancak Cumhuriyetçi kanadın, Kuzey Kore’nin de bu tasarı içine alınmasını teklif etmesi ardından bu tasarının kesin kabulünün Kongere’nin kabulüne bırakılmıştı.

Şimdi her iki meclisin de bu tasarıyı kabul etmesi bekleniyor.

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Rusya ve İran’a karşı yeni yaptırımlar öngören yasa tasarısını ‘son derece negatif’ olarak değerlendirdiğini açıkladı.

Peskov, basın mensuplarının “ABD’nin yasa tasarısını nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna, “Son derece negatif” yanıtını verdi.

ABD’nin Rusya ve İran’a karşı yeni yaptırımlar öngören yasa tasarısının ABD Kongresi’nin sitesinde yayınlanan metninde, Kuzey Akım-2 projesine karşı koymaya devam edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Senato’nun geçtiğimiz ay onayladığı karar tasarısının önümüzdeki salı günü temsilciler meclisinde oylanması bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.