Amerika’nın Füze Saldırısına Suriye Ordusunun İlk Fiili Tepkisi: Humus Kırsalında Teröristlere Benzersiz Operasyon

  • 07 Nisan 2017
  • 1.733 kez görüntülendi.
Amerika’nın Füze Saldırısına Suriye Ordusunun İlk Fiili Tepkisi: Humus Kırsalında Teröristlere Benzersiz Operasyon

Suriyeli kaynaklar, Amerika’nın Şayrat askeri üssüne düzenlediği saldırıdan bir saat sonra Suriye Ordusunun Humus’un doğu kırsalında tekfirci teröristlere karşı benzersiz bir operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı.

 Suriye Ordusunun Humus cephesi kırsalındaki askeri bir komutan Tesnim Habere, ordu kuvvetlerinin bu sabah teröristlerin Palmira’nın güney ve doğusundaki Megale El-Sukra’ya doğru olan bölgedeki mevzilerini hedef aldığını ve operasyonun ardından IŞİD’in işgali altında bulunan sekiz kilometrekareyi kurtarmayı başardığını söyledi.

Bu komutan El-Hadda çiftliği, Megale El-Sukra bölgesi ve Palmira- Khanafes karayolu etrafında bulunan deve yarışlarının düzenlendiği bölgelerin bu operasyonlarda temizlendiğini ve çok sayıda IŞİD’linin öldürüldüğünü belirtti.

Bu komutan ayrıca şu ifadelerde bulundu: “Amerika’nın bu sabah Eş-Şairat havaalanına düzenlediği saldırı asla Suriye Ordusunu tekfirci düşmanla olan savaşından alıkoyamayacaktır. Teröristler bu saldırıyı ordunun Humus-Palmira karayolundaki mevzilerine saldırı düzenlemek için suiistimal etmiştir ve teröristlerin Amerika’nın saldırısını suiistimal etmesi tesadüf değildir. Çünkü IŞİD Amerika’dan kendisini meydana getiren bir ülke olarak emir almaktadır.

Amerika’nın saldırısının ardından meydana gelen yangın, yaralıları kurtarma ekiplerine karşı yapıldı ve Amerika’nın saldırısı hava savunma birliklerini, yakıt depolarını ve havaalanının doğu bölgelerini hedef aldı.”

Şairat Havaalanı Humus şehrine 35 kilometre uzaklıktadır ve bu havaalanında birçok pist bulunmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.