Amerika’nın Hizbullah’a Karşı Yaptırımı Değersizdir

  • 12 Nisan 2017
  • 1.106 kez görüntülendi.
Amerika’nın Hizbullah’a Karşı Yaptırımı Değersizdir

Lübnan Müslüman Alimler Topluluğu üyeleriyle bir araya gelen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, seçimler yasasının Lübnan’da gündemin tartışılan konusu haline geldiğini belirterek, “Hizbullah, görecelilik esası çerçevesinde yeni seçim yasasının tasvip edilmesi için yoğun bir çaba harcadı, çünkü bu yasanın tamamen adil bir yasa olduğunu ve milletin değişik kesimlerini temsilen milletvekillerin parlemantoda bulunmasına imkan tanıdığını düşünüyoruz” dedi.

“Bu yasanın Lübnan ve dünyada yürürlükteki diğer yasalardan daha adil bir yasa olduğunu” diyen Şeyh Naim Kasım, “O yüzden, yasanın görecelilik esasına göre olması için 6 tane yasa tasarısı sunduklarını” açıkladı.

“Hizbullah’ın bu 6 tasarı konusunda diğer siyasi gruplarla görüşmeye hazır olduğunu” belirten Şeyh Naim Kasım, “Bu tasarılar, bütün Müslümanların ve Hıristiyanların hakkını verebilir ve beraberinde çok olumlu sonuçlar getirebilir” dedi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, Amerika’nın kendilerine karşı yeni yaptırımlarına temasla, şu açıklamaları yaptı: Amerika’nın Hizbullah’a karşı yaptırımları değersizdir, diye defalarca açıklama yaptık, çünkü bizim bankalarla işbirliğimiz yok ve ticari projelerimiz de yoktur. O nedenle, söz konusu yaptırımlar bizi etkilmez. Fakat diğer Lübnalıları etkileyebilir, onun için Lübnan devletinden bu yaptırımlardan etkilenen vatandaşların zarar görmesini önlemesini istiyoruz, Amerika’ya vekaleten onlara karşı yaptırım uygulayıp bu ülkenin icra bileği haline gelmesini istemiyoruz.

Şeyh Naim Kasım, “Hiç kimsenin Amerika’nın yaptırımlarını uygulayarak halkın hukukunu çiğneme hakkına sahip olmadığını” vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.