Amerika’nın İHA’sı, 30 yıl önce İran yolcu uçağını vurulduğu yerde düşürüldü

  • 23 Haziran 2019
  • 1.128 kez görüntülendi.
Amerika’nın İHA’sı, 30 yıl önce İran yolcu uçağını vurulduğu yerde düşürüldü

İran Devrim Muhafızlarının ABD’ye ait casus İHA’sı İran hava sahasında vurduğu yer Amerika’nın 1988’de İran yolcu uçağını vurduğu yer olması hasebiyle dikkatleri çekti.

El’Meyadin TV kanalı konuyla ilgili verdiği habere göre, 3 Temmuz1988’de, İran’ın Bender Abbas Havalimanından Dubai’ye uçmakta olan İran Havayollarına ait 655 uçuş kodlu Airbus A300B2 tipi bir yolcu uçağı, 274 yolcusu ve 16 mürettebatıyla birlikte, ABD Donanmasına ait USS Vincennes savaş gemisinden ateşlenen SM-2MR füzelerinin hedefi olmuştu. Saldırıya uğrayan yolcu uçağının infilak etmesi sonucu 60’ı çocuk olma üzere sivil olan tüm yolcu ve mürettebatı, toplam 290 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD’li yetkililer saldırı sonrasında, İran’a ait yolcu uçağını bir savaş uçağı ile karıştırdıklarını iddia etmişlerdi. Ancak saldırıda bulunan savaş gemisinin son derece sofistike radar sistemleri ve elektronik savaş teçhizatı ile donatıldığı tespit edilmişti.

Saldırı emrini veren USS Vincennes gemisinin kaptanı Amiral William C. Rogers olaydan bir yıl sonra bütün suçlarından aklanmış, hatta Başkan George Bush tarafından ‘üstün hizmetlerinden dolayı’ Legion of Merit (Liyakat) Nişanı ile ödüllendirilmişti.

El’Meyadin kanalı, ABD’nin casus İHA’sının İran tarafından düşürülmesiyle ilgili verdiği haberde, İran’ın ABD’den intikam alacak güçte olduğunu gösterdiğini hatta 35 yolcusu olan Amerika’nın diğer bir uçağını İran’ın vurabilecek güçte olmasına rağmen vurmadığına dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.