Amerika’nın KOEP’ten çekilmesi İran’ın ahlaki zaferidir

  • 03 Ocak 2019
  • 1.407 kez görüntülendi.
Amerika’nın KOEP’ten çekilmesi İran’ın ahlaki zaferidir

Malezya İslami Rönesans Hareketi Başkanı, Ahmet Farug Musa, Amerika’nın Kapsamlı Ortak Eylem Planından (KOEP) çekilmesini 2018 yılının en önemli 3 olayından biri olduğunu ve AB’nin bu hususta Amerika ile karşı karşıya gelmesinin İran’ın ahlaki zaferi olduğunu söyledi.

Trump yönetiminin İran’a siyasi ve ekonomik baskı için KOEP’ten çekilmekle yetinmeyip İran aleyhine zalimce ambargolar uyguladığını ifade eden Musa, Amerika’nın İran’a uyguladığı ambargolara rağmen Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (UAEK) defalarca İran’ın taahhütlerine bağlılığını onayladığını söyledi.

Musa, Amerika’nın İran aleyhindeki uygulamaları karşısında Avrupa’nın durduğunun olduğunu belirterek, bunun Amerika’nın güç ve nüfuzunu kaybetmesinin göstergesi olduğunu söyledi.

Musa, 2018 yılının en önemli diğer olayını Suudi gazeteci Kaşıkçı’nın Arabistan’ın İstanbul konsolosluğunda öldürülmesi ve ondan sonra Amerika senatosunun Arabistan’a Yemen savaşında destek vermeyeceğini bildirmesi olduğunu söyledi.

Musa, Amerika’nın Suriye’den çekileceğini ilan etmesini 2018 yılının 3. Önemli olayı sayarak, bunun da İran için ahlaki bir zafer olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.