Amerika’nın yaptırımları başarısız bir politikadır

  • 08 Haziran 2019
  • 942 kez görüntülendi.
Amerika’nın yaptırımları başarısız bir politikadır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi Amerika Hazine Bakanlığının İran’ın petro kimya firmalarına yaptırım kararını kınadığı açıklamasında, Amerika İran karşıtı yaptırımlarının hedeflerine ulaşamayacağını vurguladı.

Amerika Hazine Bakanlığı Cuma günü bir açıklama yaparak, İran’ın petro kimya sektörü ile ilgili 39 firmayı yaptırım listesine aldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi Cumartesi günü bu habere gösterdiği tepkide, Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti’ne azami baskı politikası bundan önce de bu ülkenin eski Başkanları tarafından defalarca uygulanan başarısız bir politika olduğunu belirtti.

Sözcü Musevi, ABD Hazine Bakanlığının İran’ın petro kimya firmalarını yaptırım listesine alması, beyaz sarayın İran milleti ile devam eden düşmanlığının doğrultusunda uygulanan iktisadi terör mısdakı olduğunu kaydetti.

Amerika devletinin İran İslam Cumhuriyeti’ne dayattığı yaptırımlar uluslararası hukuk ve yasalara aykırı olduğunu belirterek, başka ülkelerin tümü uluslararası hukukun açık bir şekilde ihlal edilmesine tepki göstermeleri ve uluslararası camianın çok yönlülük alanında elde ettiği kazanımları Amerika hakimiyetinin tek yanlı ve zorba uygulamaları yüzünden yok olmasına müsaade etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi ayrıca bazı Amerikalı yetkililerin İran ile müzakere önerilerini sahtekarlık ve gerçekçi olmayan ve sırf kamuoyunu saptırmak için ortaya atılan bir iddia olduğunu kaydetti.

Sözcü Musevi, Amerika Başkanı Donald Trump’ın İran ile müzakere iddiasının içi boş bir öneri olduğunun ispat edilmesi için bir hafta beklemek yeterli olduğunu beyan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.