Amerika’nın Yeni Yaptırımları Washington’un İran ile Olan Düşmanlığının En Büyük İspatıdır

  • 29 Temmuz 2017
  • 1.027 kez görüntülendi.
Amerika’nın Yeni Yaptırımları Washington’un İran ile Olan Düşmanlığının En Büyük İspatıdır

İran eski Dışişleri Bakanı bir Fransız dergisine verdiği röportajda: Amerika’nın yeni yaptırımları Amerika’nın İran ile olan düşmanlığının en büyük ispatıdır.

 İran İslam Cumhuriyeti Stratejik Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Kemal Horazi şu açıklamalarda bulundu: Suriye krizi konusunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron daha gerçekçidir.

Horazi daha sonra Fransa’nın Beşar Esad konusunda tutumunun değişmesine işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Suriye krizi konusunda daha gerçekçi bir tutuma sahiptir.

İran İslam Cumhuriyeti dış ilişkiler komisyonu başkanı açıklamalarının devamında Amerikan Başkanı Donald Trump ile ilgili olarak şunları söyledi: Trump sadece Amerika’nın 1979’da İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı uyguladığı politikaları uygulamaktadır.

1997-2000 Yılları arasında İran Dışişleri Bakanlığı görevini yürütmüş olan Horazi daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Hiçbir dönemde, Amerikalılar İranla karşılıklı saygıya dayalı bir ilişki kurmak istemediler. Alınan yeni yaptırım kararı Amerika’nın İran’a karşı olan düşmanlığının en büyük ispatıdır. Uluslararası kanunlara, haklara ve İran ile daha önce yapılmış olan nükleer anlaşmaya saygı duymamak bu düşmanlığın bir başka örneğidir.

Kemal Horazi açıklamalarının sonunda şunları söyledi: Amerikan Başkanı Donald Trump ön görüşlü bir insan değil. Elbette bu durum sadece İran için geçerlidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.