Amiral Ali Fedevi: DAEŞ’in şekillenmesinde ABD’nin etkisi büyük

  • 22 Eylül 2015
  • 826 kez görüntülendi.
Amiral Ali Fedevi: DAEŞ’in şekillenmesinde ABD’nin etkisi büyük

Amerika’nın Fars Körfezi’ne gelmesiyle güvenliksizliğin 9 kat arttığını ifade eden İslam Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, DAEŞ’in şekillenmesinde ABD’nin etkisi büyük olduğunu ifade etti.

Bugün Kutsal Savunma Haftası dolaysıyla İslam devrimi kurucusunun pak türbesinin yanında düzenlenen askeri geçit töreni kapsamında gazetecilere konuşan İslam Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Ali Fedevi, İslam devrimini tehdit eden herhangi bir güce karşılık vermenin onların görevi olduğunu dile getirdi.

İran ve ABD ilişkilerinin sorusuna Fedevi, hak ve batıl davası niteliğinde olan İran ve Amerika’nın davası dolaysıyla bu iki ülke arasında ilişkiler kurmak söz konusu olmayacağını söyledi.

Fedevi, ortak menfaatlerin hak ve batılın yan yana gelmesine neden olmayacağını belirterek, terörizmle mücadele ettiklerini iddia eden Amerikalıların girişimiyle DAEŞ terörist örgütü oluşturulduğunu ve bu terör örgütün şekillenmesinde büyük etkisi olduğunu kaydetti.

Fedevi, “DAEŞ ile mücadelede sadık olmayan Amerika, bu terörist örgütü müslümanlara karşı oluşturmuştur”diyerek, Fars Körfezi’ne gelmesiyle güvenliksizliğin 9 kat arttığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.