Amiral Habibullah Seyyari: İran silahlı kuvvetleri “İstikbar karşıtlığı”nı dünyanın siyasi literatürüne kazandırdı

  • 03 Şubat 2020
  • 846 kez görüntülendi.
Amiral Habibullah Seyyari: İran silahlı kuvvetleri “İstikbar karşıtlığı”nı dünyanın siyasi literatürüne kazandırdı

İran silahlı kuvvetleri İSK Başkomutanı Yardımcısı Amiral Habibullah Seyyari, İSK İslam inkılabı söylemlerinin bir parçası olan istikbar karşıtlığı, istiklal ve halkın hakimiyeti gibi kavramların dünyanın siyasi literatürüne kazandırdığını belirtti.

Tahran’da yabancı ülkelerin askeri ataşeleri ile görüşen Amiral Seyyari, İran İslam inkılabının mesajı barış, dostluk ve yüce insani değerler olduğunu belirterek, İran silahlı kuvvetleri dost ülkelerin orduları ile savunma iş birliğini geliştirmeye hazır olduğunu belirtti.

Amiral Seyyari, İSK manevi ve insani mahiyeti itibarı ile bölgede ve uluslararası düzende farklı yankıları olan bir inkılabın koruyucuları olduğunu vurguladı.

Amiral Seyyari ayrıca bölge dışı güçlerin Batı Asya’da bulunmaları bölgede gerginlikleri ve çatışmaları tırmandırdığını belirterek, bu güçler IŞİD gibi tehlikeli terör örgütlerini kurarak bölge güvenliğini ciddi bir şekilde tehdit ettiklerini ifade etti.

İSK’nın caydırıcı gücüne de işaret eden Amiral Seyyari, İran silahlı kuvvetleri başka ülkelere bağımlı olmaksızın ve kendi imkanlarını ve uzmanlarını kullanarak ve askeri akademilerinde eğitim seviyesini yükselterek, askeri açıdan en yüksek düzeyde hazırlıklı hale geldiğini kaydetti.

Amiral Seyyari ayrıca İran İslam Cumhuriyeti terörle mücadele bayraktarı olduğunu belirterek, İran şimdiye kadar bu uğurda verdiği 17 bin şehitle dünyanın en büyük teör kurbanı ülkesi olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.