Amiral Hanzadi: Hiç bir güç İran karasularına müdahale edemez

  • 13 Ocak 2019
  • 1.376 kez görüntülendi.
Amiral Hanzadi: Hiç bir güç İran karasularına müdahale edemez

 

Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hüseyin Hanzadi, deniz kuvvetlerinin her an teyakkuzda olması sayesinde hiç bir güç İran karasularına müdahalede veya saldırıda bulunmayı aklının ucundan bile geçiremeyeceğini belirtti.

Medyaya açıklama yapan Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hüseyin Hanzadi, deniz kuvvetleri denizlerde, sahillerde ve gökte en güçlü biçimde varlığını sürdürdüğünü ve gece gündüz bölgeyi rasat ettiğini belirtti.

Deniz kuvvetlerinin donanımları sürekli gelişmekte olduğunu kaydeden Amiral Hanzadi, İran silahlı kuvvetlerinin silahları da teknolojik açıdan her geçen gün daha da geliştiğini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti’nin karasularının güvenliği tam olarak sağlandığını kaydeden Amiral Hanzadi, deniz kuvvetleri Fars körfezi, Hürmüz boğazı ve Umman denizinin güvenliğini sadece İran için sağlamadığını, İran’ın sağladığı güvenlikten bu bölgeden uluslararası yasalara göre yararlanan tüm ülkeler de yararlandıklarını ifade etti.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hanzadi, herkes Fars körfezinin güvenliği İran İslam Cumhuriyeti’nin güvenliğinin bir parçası olduğunu ve bu iki konu birbirine bağlı olduğunu bilmesi gerektiğini vurguladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Hanzadi, bu bölgenin ve açık denizlerin güvenliğini temin etmek için ecnebi güçlerin bölgede varlığına asla ihtiyaç olmadığını, zira bu güçler bölgenin güvenliğini bozmaktan başka hiç bir katkıları olmadığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.