Amiral İrani: Yaptırımlara rağmen büyük kazanımlar elde ettik

  • 07 Eylül 2021
  • 1.464 kez görüntülendi.
Amiral İrani: Yaptırımlara rağmen büyük kazanımlar elde ettik

Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Şehram İrani, yaptırımlara rağmen büyük kazanımları elde ettiklerini vurguladı.

Salı günü bu açıklamayı yapan Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral İrani, yaptırımlara rağmen deniz kuvvetleri olarak savaş gemileri, denizaltıları ve İHA’lar gibi üç önemli alanda stratejik teçhizat ürettiklerini ve yakında da tamamen yerli yapım olan deniz taşıtlarının motorunun görücüye çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Amiral İrani, yaptırımlar ve tehditler hiç bir zaman İran milletini caydıramadığını, bu millet her zaman büyük bir iktidarla ve kendi yeteneklerine dayanarak engelleri aştığını vurguladı.

Amiral İrani, 75. deniz görev grubunun çıktığı görev, deniz kuvvetlerinin gücünün zirvesinde yer aldığını ortaya koyduğunu ve İran İslam Cumhuriyeti’nin iktidarını tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

Amiral İrani, bu deniz görev grubunda yer alan ve İranlı uzmanlarca inşa edilen Sehend kruvazörü ve Mokran liman gemisi açık denizlerde ve okyanuslarda 45 bin kilometre yol katettiğini, deniz görev grubu Hint okyanusu, Güney ve Kuzey Atlas okyanusunu aştığını ve şimdi de İran karasularına geri döndüğünü ve önümüzdeki günlerde İran limanına yanaşacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.