Amiral Seyyari: İranofobiye karşı uluslararası sularda bulunuyoruz

  • 25 Kasım 2016
  • 987 kez görüntülendi.
Amiral Seyyari: İranofobiye karşı uluslararası sularda bulunuyoruz

İran İslam Cumhuriyeti deniz kuvvetleri komutanı İranofobiyi etkisizleştirmek ve barış ile dostluk mesajı vermek amacı ile İran deniz kuvvetlerinin uluslararası sularda bulunduğunu belirtti.

Amiral habibullah Seyyari dün İRNA’ya verdiği demeçte ayrıca komşu ülkelerle olan ilişkileri güçlendirmek ve deniz gücü ve iktidarını sergilemenin, İran İslam Cumhuriyeti deniz kuvvetlerinin diğer hedeflerinden olduğunu belirtti.

İran deniz kuvvetlerinin uluslararası yasalar uyarınca serbest sularda bulunduğuna değinen Amiral Seyyari, Alvand kravözürü ve Buşehr savaş gemisinden oluşan 44. deniz filosunun, İranlı tankerler ve ticari gemilerin güvenliğini sağlamak amacı ile Aden Körfezine doğru harekette olduğunu ifade etti.

Amiral Seyyari, söz konusu deniz filosunun Aden körfezi ardından Tanzania’nın Dar-ul-selam limanına, G. Afrika ve Atlas Okyanusuna ve daha sonra da G. Afrika’nın Durban limanına giderek orada demir atacağını belirtti.

İran İslam cumhuriyeti deniz kuvvetleri komutanı Amiral Habibullah Seyyari dün deniz kuvvetleri komutanları, yetkilileri ve çalışanları ile birlikte, 27 kasım deniz kuvvetleri günü eşiğinde İmam Humeyni’nin -ra- mezarını ziyaret ederek, İslam cumhuriyeti kurucusunun ülküleri ile biat tazelediler./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.