Amiral Seyyari: Ä°ster yaptırım olsun isterse olmasın Ä°ran’ın savaÅŸ gücü giderek artmaktadır

  • 14 Temmuz 2015
  • 755 kez görüntülendi.
Amiral Seyyari: Ä°ster yaptırım olsun isterse olmasın Ä°ran’ın savaÅŸ gücü giderek artmaktadır

Ä°slami Ä°ran deniz kuvvetleri komutanı tuÄŸamiral Habibullah Seyyari, Ä°ran’ın  askeri gücü ve yaptırımların bunların üzerindeki etkisiyle ilgili yaptığı açıklamada, ”Ä°ster yaptırım olsun isterse olmasın Ä°ran’ın savaÅŸ gücü giderek artmaktadır” dedi.

Ä°SNA ajansına göre, Seyyari, dün gece Tahran’da bir grup basın mensubuna yaptığı açıklamada, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin kimden gelirse gelsin her türlü tehdit karşısında saldırganı piÅŸman edecek ÅŸekilde bir güce sahip olduÄŸunu belirterek, Ä°ran ordusunun her türlü askeri teçhizatını yerli teknolojiyle  donatma ve geliÅŸtirme yönünde   büyük bir aÅŸama kaydettiÄŸini  dile getirirken, ”Ä°ran bugün  geliÅŸmiÅŸ teknolojiye uygun yeni silah ve askeri teçhizat üretmektedir” dedi.

İran deniz kuvvetlerinin yıl içindeki askeri tatbikatlarına da değinen İran deniz kuvvetleri komutanı, Ramazan ayından sonra deniz kuvvetlerinin tatbikat düzenleyeceğini söyledi.

İran deniz kuvvetleri komutanı Seyyari, İran ordusuna bağlı 35. deniz filosunun görevine de temasla,  bu filonun halihazırda Aden körfezi ve Babul Mendeb  boğazında bulunduğunu, bu filonun asıl görevinin,  İran ticari gemilerinin güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.