Amuli Laricani: Direniş cephesi zaferini İslam inkılabı rehberine borçlu

  • 08 Şubat 2019
  • 1.474 kez görüntülendi.
Amuli Laricani: Direniş cephesi zaferini İslam inkılabı rehberine borçlu

İran yargı başkanı Laricani, direniş cephesinin bölgedeki zaferini İslam inkılabı rehberinin kararlı duruşu ve stratejisine borçlu olduğunu belirterek, “Bu muazzam çalışma, ancak İslam inkılabı rehberinin destekleriyle mümkün olurdu’ dedi.

Ayetullah Sadık Amuli Laricani, dün İran’ın kuzeydoğusunda yer alan Horasan Rezevi’de yargı kurumu yetkileriyle görüşmesinde yaptığı açıklamada, Amerikalıların Suriye’de hedeflerine ulaşamadıklarını ve halihazırda da kaçış yolunda olduklarını belirtti.

Laricani, Amerikan yönetiminin önde gelenlerinin İran’da İslam inkılabının zaferinden sonra kullandıkları dile de temas ederek, ”Bugün Amerikalılar, bölgede kendilerini mutlak silahsızlanmaya iten bir güç oluştuğunu görüyorlar” dedi.

Ayetullah Laricani, İslam inkılabının zaferinden geçen 40 yılda, çok büyük ilerlemeler ve kalkınmaların yaşandığını belirterek, bu arada seçimler konusunda da çok başarılı bir durumun sözkonusu olduğunu zira her iki yılda neredeyse bir seçimin yapıldığını ve bu durumdan bölge ülkelerinin çoğunun mahrum olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.