Analisti Abdulbari Atvan: ABD, Körfez Ülkelerini de Kürtler Gibi Yalnız Bırakacak

  • 01 Kasım 2019
  • 762 kez görüntülendi.
Analisti Abdulbari Atvan: ABD, Körfez Ülkelerini de Kürtler Gibi Yalnız Bırakacak

Arap dünyasının dünyaca ünlü analisti Abdulbari Atvan, yabancıların Irak ve Lübnan’daki gelişmelere dahil olduğunu haber ederek, bölgedeki bazı gerici ülkelerin liderlerine hitap ederek şöyle dedi: “Amerika’ya aldanmayın. Çünkü ABD onlara ihanet edip, İran ve füzeleriyle yalnız bırakacak; Kürtleri Suriye’de yalnız bıraktığı gibi.”

Abdulbari Atvan, twitterda yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Irak ve Lübnan’daki olaylar, bölgedeki ABD planıyla bağlantılıdır; protestolar ise halkın hakkı. Mülkiyetleri yağmalandı ve… Lübnan’ın 100 milyar dolar dış borcu var ve bakanları milyarder oldu! “Saad Hariri” yerine “Necip Mikati”yi alın. Sorun şu ki, bu milyarderler insanların yoksulluk ve işsizliğini nasıl derk edebilirler ki? ”
Abdulbari Atvan, yaptığı açıklamanın devamında şöyle dedi:
“Seyyid Hasan Nasrallah; ‘Bazı elçilikler protestoları destekliyor’ dedi ve Hizbullah destekçilerinden, çatışmaları önlemek için gösterilere katılmamalarını istedi. Ancak, bu durumda biz, bu ülkelerin istikrarını istiyoruz. Lakin yabancı güçlerin bu yoksunluktan ve sorunlardan yararlanmasını istemiyoruz. Bizim sosyal adalet isteğimizde şüphe yok.
Biz yolsuzluk yapanların tutuklanmasının yanı sıra halkın yağmalanan mülkiyetinin iadesini istiyoruz, ancak İran’la savaş istemiyoruz, çünkü İran buna cevap verecektir. Allah’a and olsun, İsrail’in İran’ı bombalaması durumunda – İran’ı kruz füzeleri ile vuracaklarını söylüyorlar – İran cevap verecektir. Yemin olsun ki İran’ın 500 bin füzesi var. Bu durumda bunlar nereye gitmek istiyorlar!
Ülkelerimizi Amerika için mi yıkmak istiyoruz? Amerika’nın bizi beslemesi ve bizden para kazanması için mi? Ve Lübnan, Irak, Cezayir ve tüm bölgede kaos mu çıkaralım? Bu kimin yararına? Amerika bölgede istikrar istemiyor. İsrail herhangi bir Arap ülkesinde istikrar istiyor mu? Onlar, kendi tabirleriyle anarşiyi yönetmek istiyorlar.
Gerçek şu ki, uyanık olmak zorundayız. İran’ın Riyad’ı füzelerle bombalamasını istemiyoruz. Petrol kuyularını, tatlı su tesislerini, enerji santrallerini ve körfez devletlerini hedef almasını istemiyoruz.
Körfez ülkelerinde uyanık ve akıllı politikacılar istiyoruz. Amerika’nın onları Kürtler gibi yalnız bırakacağını anlamaları lazım. Yemin olsun, Amerika İsrail’i bile yalnız bırakır. Bu Amerika’nın hiç bir arkadaşı ve müttefiki yoktur.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.