Arabistan Beşşar Esad Konusunda Çark Etti!

  • 16 Eylül 2017
  • 1.333 kez görüntülendi.
Arabistan Beşşar Esad Konusunda Çark Etti!

Rus haber ajansları, Suudi Arabistan’ın Suriye konusundaki tutumunu değiştirdiğini yazdı.

İzvestiya gazetesi diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde; Suudi makamların Suriye’nin geleceğinde Beşar Esad’ın önemli rolü olacağına inandıklarını bildirdi.

Sputnik haber ajansı Suudi Arabistan’ın Suriye ve Beşar Esad hakkında beklenmedik siyasi bir dönüş yaşadığına işaret ederek; “Arabistanlı siyasi analistler Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Suriye’deki geçiş döneminde konumunu koruyacağını düşünmekteler” şeklinde değerlendirdi.

Suudi Arabistan’dan gelen bu açıklamaları “beklenmedik gelişme” olarak yorumlayan Sputnik, “Bölge ülkeleri artık kapılı kapılar ardında Beşar Esad’ın Suriye’den gitmesi yönünde konuşmuyorlar” ifadelerini kullandı.

Söz konusu diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Suudilerin Beşar Esad’ı artık bölgenin bir gerçeği olarak kabul ettikleri ifade edilirken Esad ile işbirliği yapmaya mecbur kaldıkları ifade edildi. Elbette bu durum Suudilerin Suriye politikalarının tamamen değiştiğini ve ilk fırsatta Beşar Esad’a karşı aynı söylemleri tekrarlamayacakları anlamına gelmemektedir. Ancak sahadaki bugünkü durum Suudi Arabistan’ın Suriye söylemlerinin değişmesine neden olmaktadır.

İzvestiya gazetesinin söz konusu haberine Suudi Arabistan makamlarından herhangi bir yalanlama ve cevap gelmedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.